A világ 13 különböző országából származó séfek bemutatják, náluk hogyan készítik el a hot dogot, így mindenféle érdekes és egyedi változattal ismerkedhetünk meg. Megtudhatjuk, mennyire eltérő lehet egy alapvetően egyszerűnek tűnő étel, ha különféle nemzetek kreativitása, gasztronómiai hagyományai és helyi alapanyagai jelennek meg benne.
A kolumbiai változat például bőségesen megpakolt szószokkal, sajtokkal és különleges roppanós burgonyaszirmokkal készül, míg Brazíliában kifejezetten zajos utcákon, partikról hazafelé, paniniben préselik össze a szaftos feltéteket. Franciaországban ropogós, sajtos bagettben sütik át, Törökországban pedig házi paradicsomszószban, puha házi „hamis kenyérben” tálalják.
Korea édességgel és sajttal bolondítja meg a bátran rántott hot dogot, Indiában pedig hagyományos fűszeres burgonyás tallérral érkezik a vega változat. Hongkongban édeskés péksüteményben kínálják, Indonéziában egy ízletes, levesben főtt hot dog a helyi specialitás. Olyan kérdések is felmerülnek, hogy vajon mitől lesz igazán különleges egy nemzeti hot dog, és hogyan hagyhat nyomot a globális street food kultúrában egy-egy nemzet kreativitása?
Mindezek mellett egy-egy hagyományos New York-i, ukrán vagy algériai változat is felbukkan, mindegyiket áthatják a helyi ízek, szokások, kifinomult szószok vagy épp az egyszerűség. A videó színes, gazdag képet ad arról, hogyan alkalmazkodik és formálódik át a hot dog a világ különböző pontjain: utcai falattól családi összejövetelekig, olvadó sajttól fűszeres szószokig – mindegyikben ott van egy szelet a helyi kultúrából.










